Wie is Meubelindustrie van de Voorde?

 

Familie Van de Voorde

 

In het vooroorlogse Zeeuws-Vlaanderen liepen de mensen op klompen. Om in deze behoefte te voorzien begon vader Louis Van de Voorde in Clinge een klompenmakerij met vijf werknemers. Toen vader Louis van de Voorde kort na de oorlog al op 47-jarige leeftijd overleed, zette zijn oudste zoon George de klompenmakerij het bedrijfje voort, samen met moeder Mathilde en medewerkers.

In de jaren 50 verruilden de meeste mensen hun klompen voor schoenen, maar desondanks kon George van de Voorde tot 1968 vrolijk verder gaan met de klompenproductie. Geen klompen om te dragen, maar klompen als souvenir. Bovendien werd de koers verlegd naar gezondheidssandalen en later klompschoenen. Etienne -de jongste broer van George- kwam eind jaren '60 in het bedrijf werken en bleek met zijn probeersels van een lectuurbak een vooruitziende blik te hebben. Dit was het begin van het ontstaan van “Meubelindustrie Van de Voorde uit Hulst”.

 

Productie basis collectie Bijnen Meubel Groep

 

Midden jaren 70 werd een samenwerkings overeenkomst gesloten met de meubelgroothandel Frans Bijnen Meubelen uit Veldhoven, voor de productie van een collectie kleinmeubelen. Door deze samenwerking maakten beide bedrijven een enorme groei door. Als dhr. Frans Bijnen ( 2013 † ) in 1996 aan geeft te willen stoppen met FBM, neemt Meubelindustrie Van de Voorde, die zelf één van de grootste toeleveranciers van FBM was, FBM over.

 

In het jaar 2000 worden de magazijnen en het kantoor van FBM in Veldhoven verkocht en verhuisd het bedrijf FBM naar het Zeeuwse Hulst. Op het dan nieuwe bedrijven terrein in Hulst wordt door familie Van de Voorde een compleet nieuwe fabriek met magazijnen gebouwd op een oppervlakte van 30.000 m2, waarvan 16.000m2 bebouwd. Hiermee kwamen beide bedrijven op één locatie onder één dak te zitten.

 

Al vrij snel bleek dat de output van de productie van De Meubelindustrie van de Voorde vele malen groter was dan wat FBM in de meubel detailhandel kon verkopen. Na het oprichten van een nieuwe onderneming VDV meubelen met een collectie modulaire kastenwanden, werd de horizon verder uitgebreid met productie voor derden. De hypermoderne meubelindustrie werd gevonden door bedrijven die op zoek waren naar externe productie, waar men hoogwaardige en volumineuze meubel productie kon realiseren. Hiermee werden ook de eerste stappen gedaan in de richting van productie voor grote projecten in de projectinrichting. Om aan de vraag en eisen te voldoen werd er constant geïnvesteerd in nieuwe machines en computers, waardoor we bij onze meubelindustrie steeds meer disciplines in huis kregen. Hoogglans, mdf kantenlakken, akoestische panelen, volkern ( voor ziekenhuizen) zijn slechts enkele vragen uit de markt, waar men bij de Meubelindustrie van de Voorde anno nu eenvoudig antwoord op kan geven en aan deze vragen kan voldoen. 

 

 

 

Sinds 2005 is Dino van de Voorde - de oudste zoon van Etienne en zijn vrouw Ludgarda - algemeen directeur van Meubelindustrie Van de Voorde, de Bijnen Meubel Groep en VDV Meubelen.

 

 

 

Het familiebedrijf heeft flinke evoluties doorgemaakt: van klompenfabriek naar kleinmeubelproducent tot totaalleverancier van zowel complete woonkamerprogramma’s, badmeubelen, projectmeubelen als akoestische panelen of halffabricaten.

De grootste troef momenteel  is de hypermoderne spuiterij. Hier staan 3 productie lijnen en meerdere handmatige cabines, om meubelen en panelen op de meest efficiënte manier af te werken. In deze loonspuiterij kunnen we  voor de zakelijke markt elke gewenste afwerking lakken voor allerlei interieuronderdelen, buitenbeplating, displays en noem maar op.

Het bedrijf is sterk meegegroeid met de marktontwikkelingen en heeft zich toegelegd op korte levertijden, flexibiliteit, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en just on time productie !! Deze kernwoorden zijn ook de basis van ons bedrijf.

De laatste jaren zien we een grote toename van productie van halffabricaten voor de interieurbouw. Dit was voor ons een logische stap aangezien we over de meest moderne machines beschikken, die hier uitermate geschikt voor zijn. Alle kennis die we al jaren bezitten voor het produceren van woonkamermeubelen kunnen we hiervoor goed inzetten.

Passie

Iedereen die tegenwoordig een bezoek brengt aan de huidige fabriek in Hulst, waar “state of the art” machines staan, vertelt hetzelfde. Ze hadden namelijk geen idee dat een dergelijke moderne meubelproductie in Nederland (nog) bestond. Inmiddels is de volgende generatie van de familie Van de Voorde al op jonge leeftijd in de fabriek te vinden om te zien waar ze kunnen assisteren. De passie van het meubels maken wordt op deze manier steeds weer doorgegeven en het vakmanschap gaat niet verloren!

 

 

 


 

Onze klanten

Onze afnemers zijn:

 

  • De Bijnen Meubel Groep 
  • Meubelfabrikanten en meubelgroothandels
  • Interieur bouwers 
  • Projectinrichters

 

 

 

  • De Bijnen Meubel Groep

FBM, Goretti, VDV Meubelen en Zondag Meubelen zijn merken die bij Meubelindustrie Van de Voorde worden geproduceerd en door de Bijnen Meubelgroep worden verkocht aan de meubeldetailhandel. In Nederland en België zitten een groot aantal dealers die volledig op de hoogte zijn van de meubelcollecties van deze merken.

 

  • Meubelfabrikanten en meubelgroothandels 

Bedrijven met eigen productie en of eigen magazijnen, die producten onder private label laten produceren bij Meubelindustrie Van de Voorde en leveren aan de detailhandel.

 

  • Interieur bouwers

Kleinschalige meubel maatwerk leveranciers met beperkte eigen productie, tekenafdeling en projectbegeleiders. Meubelindustrie Van de Voorde levert hier producten en bewerkingen die hun eigen capaciteit overstijgen.

 

  • Projectinrichters

Dit zijn onze relaties die specialist zijn op het gebied van projectinrichting. Zij ontwerpen en leveren in samenwerking met Meubelindustrie Van de Voorde, creatieve oplossingen voor bv. kantoren, instellingen, vakantieparken, hotels en zorgcentra maar ook bv. op het gebied van akoestiek zoals akoestische wanden en plafonds.

 

Bedrijfsfilm Meubelindustrie Van de Voorde

KONINKLIJKE BRANCHEVERENIGING VOOR INTERIEURBOUW EN MEUBELINDUSTRIE

 

Wij zijn aangesloten bij het CBM de Koninklijke branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie.

Meer informatie over het CBM vindt u op www.cbm.nl.

naar boven