Industrieel, milieuvriendelijk en efficient

U kunt bij Meubelindustrie Van de Voorde ook terecht voor al uw industrieel spuitwerk op onze high tech laklijn. Wij werken met een professioneel team van vakmensen en state of art machines en apparatuur, waardoor we zowel kleine als zeer grote oppervlakken eenvoudig en vlot voor u kunnen spuiten. Wij zorgen er voor dat het spuitwerk van onze spuitlijn en uv-walsen voldoet aan de eisen die u er aan stelt en wij staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Samen vinden we altijd juiste oplossingen op het gebied van kwaliteit, levertijd en lage kosten.

Het laatste decennium zijn we gespecialiseerd in zo milieuvriendelijk en zo efficiënt mogelijk werken, waardoor we ruim voldoen aan de hedendaagse strenge milieueisen. Er is gekozen voor het verwerken van oplosmiddelvrije UV-lak en niet voor watergedragen lak. Water en hout gaan zo wie zo ook niet zo goed samen. Op microscopisch verfijnde wijze wordt de UV-lak door het uv-walsen heel egaal aangebracht. Zo egaal dat dit alleen mogelijk is door een machine.  De naast het object gespoten lak wordt met een ultra violette systeem teruggewonnen. Van deze uv-lak hoeft slechts 20 à 25 gram per vierkante meter aangebracht te worden en de “overspray” wordt in een volledig gesloten circuit gereinigd en hergebruikt. Vroeger toen er nog met cellulose lak werd gewerkt, was er 250 gram lak per vierkante meter nodig, waarvan er slechts 20 procent ( dus 50 gram !) vaste stof op het werkvlak terecht kwam.

Wij beschikken over één van de meest geavanceerde spuitlijn van Nederland, met een spuitcapaciteit van 5.000 M2 per dag! Op de uv-wals en uv spuitlijn is het mogelijk om vlakke en geprofileerde panelen met een maximale breedte van 125 cm in hoog tempo te voorzien van de gewenste kleur en een krasvaste afwerking.

Drogen en uitharden

Eerst worden de te spuiten delen opnieuw geschuurd, dan stofvrij gemaakt en vervolgens gebeitst en geborsteld. Daarna komt het in de hypermoderne droogtunnel in het laatste deel van de straat en wordt bij gebruik van UV lak, op het einde van de straat de lak uitgehard met UV licht.

 

 

 

 

MDF kanten super STRAK aflakken

In onze spuiterij staat ook een zogenaamde “kantenlakmachine”. Deze is speciaal ontwikkeld om de zijkanten van MDF panelen te bewerken en te lakken. Deze machine is te vergelijken met een kantenaanlijmmachine maar dan met UV lak. De zijkanten van de MDF panelen worden eerst geschuurd, geborsteld en daarna voorzien van lak d.m.v. een wals. Deze lak wordt in een fractie van een seconde uitgehard door gebruik te maken van UV licht. 

Hand spuitwerk

Naast de hypermoderne volautomatische spuitlijn is er natuurlijk ook nog het reguliere handspuitwerk. Ook hier wordt gewerkt volgens de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

 

 


 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van industrieel spuitwerk voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan!

 

 

 

Bezoek adres :          Evenaar 4  -  4561 PG HULST (NL)


Telefoonnummer:    +31 (0) 114 - 31 69 83  (niet voor particulieren)


Openingstijden :       Maandag t/m vrijdag:  08:00 - 17:00 uu

 

E-mail :                        [email protected]

naar boven