Van boom tot meubelstuk

 

De boom, de geur, de vorm en de tekening van het hout. Daar houden wij van! Elke dag weer is het geweldig om het hout te bewerken tot een duurzaam meubelstuk. De werkplaatsen in onze modern geoutilleerde fabriek zijn plekken waar de geluiden van het gezaag, getimmer en geboor vermengt en omringd worden door de geur van houtbewerking. Hier kan je zien hoe een meubel stukje bij beetje uitgroeit van ontwerp tot compleet meubelstuk. Het afvalhout gooien we niet weg, maar gebruiken we in de grote houtkachel om onze gebouwen mee te verwarmen. Zo is het cirkeltje weer rond.

Schaven

Het ruwe hout wordt eerst aan vier zijden geschaafd en daarna handmatig op structuur gesorteerd om na verlijming met koude houtlijm een zo egaal mogelijk en kwalitatief hoogwaardig paneel te krijgen.

 

Frezen en boren

Met onze CNC gestuurde freesmachines voorzien we plaatmateriaal en massieve panelen van iedere gewenste vorm. Ieder ontwerp wordt d.m.v. een digitale tekening via het interne netwerk naar de bovenfrees gestuurd, zodat alle onderdelen exact volgens tekening gemaakt worden.

Heeft u kleine aantallen of werkstukken met verschillende afmetingen die geboord of gefreesd moeten worden? Hiervoor beschikken wij over een verticale boor- en freesmachine. In één opspanning kan een paneel aan vijf zijden worden bewerkt en kunnen panelen met verschillende afmetingen zonder tussentijdse verstelling achter elkaar verwerkt worden. Door de twee roterende revolvers met 20 verschillende gereedschappen en een boorbalk behoren steltijden tot het verleden! De panelen kunnen zowel ongedeuveld als gedeuveld verwerkt worden.

Schuren

Panelen -tot een breedte van maximaal 130 cm- geschuurd met een breedschuurmachine. Daarnaast beschikken we ook over schuurmachines om rechte en geprofileerde zijkanten te schuren.

Kantafwerken

Op onze kantafwerkingstraat is het mogelijk om panelen tot een breedte van 3,2 meter en een dikte van 8 cm te voorzien van een kantafwerking met fineer (ook kops fineer !), massieve latten, melamineband en abs band op spaanplaat en mdf. In deze zelfde straat is het mogelijk om groeven en sponningen te frezen en de kanten te schuren in één arbeidsgang. De machines zijn dubbelzijdig uitgerust. zodanig dat de panelen altijd perfect haaks afgewerkt zijn. In één arbeidsgang kunnen de panelen aan vier zijden worden bewerkt. Ze worden steeds automatisch op- en afgestapeld, waardoor de arbeidskosten geminimaliseerd zijn.

Zagen

Onze zaagafdeling heeft de beschikking over meerdere opdeelzagen met automatische aan- en toevoer. De zaagstraat staat voor efficientie en optimalisatie, wat garant staat voor een top product tegen een scherpe prijs. Voor een splintervrije resultaat werken wij uitsluitend met de beste kwaliteit zaagbladen. Ook het zagen van HPL-Volkern platen voor bv. productie van meubelen voor de patientenzorg ( ziekenhuizen) is bij ons geen enkel probleem.

 

 

Optimaal opdeelzaag

Grote platen zagen gebeurt met onze opdeelzaag met optimalisatieprogramma en een daarachter een automatische achterlader . Hierdoor is het mogelijk om in zeer hoog tempo haakse maatpanelen te zagen met een beperkt verlies van afval.

Finishing

Wij beschikken over één van de meest geavanceerde finishing afdeling van Nederland, met een spuitcapaciteit van 5.000 M2 per dag! Op de wals en (UV) spuitstraat is het mogelijk om vlakke en geprofileerde panelen met een maximale breedte van 125 cm in hoog tempo te voorzien van de gewenste kleur en een krasvaste afwerking. Uitgebreide informatie over onze unieke hypermoderne wals en spuitstraat vindt u op de pagina "finishing". 

.

.

> Bekijk op de pagina “finishing” ook onze unieke “kantenlakmachine”, waarmee we MDF kanten super STRAK  ( en snel ) kunnen aflakken.

Automatisering

Elk ontwerp wordt in de voorbereiding omgezet naar een autocad tekening. Deze digitale tekening wordt vervolgens vertaald naar een programma voor de freesmachine, waarna via het interne netwerk de machine wordt aangestuurd en het paneel wordt bewerkt.

 

Corpus Pers

 

In de montage straat komen o.a. alle onderbladen, tussenbladen en bovenbladen in de corpus pers, waardoor je altijd er altijd een 100% haaks meubel ontstaat. Vervolgens wordt daar volautomatisch met nieten de rug vast geschoten.

Afmonteren en verpakken

Als laatste worden de deuren, lades, legplanken, plankendragers en knoppen er in gedaan en wordt het eindproduct gestickerd en door de folie wikkel machine ingepakt. Door het gebruik van een eigen automatische karton snijmachine hoeven we geen voorraad van standaard verpakkingen aan te leggen en kunnen de producten steeds in een op maat gemaakte verpakking verpakt worden. 

 

naar boven