Energie neutraal produceren

Momenteel worden er bij Meubelindustrie Van de Voorde / BIJNEN Meubelgroep in Hulst volop zonnepanelen geplaatst op het dak. 3.000 panelen op een dak-oppervlakte van 15.000m2 zullen straks zorgen voor een opbrengst van ruim 1,2 Megawatt aan electriciteit. Dit is gelijk aan de jaarbehoefte van beide bedrijven.

Deze investering - die volledig in eigen beheer wordt gedaan - past in de trend van vandaag om steeds minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Gelijk met de investering in zonnepanelen is ook de klimaatinstallatie in de kantoren aangepast door de plaatsing van moderne airco-systemen. In een eerder stadium is er al geïnvesteerd in een High-Capacity verwarmingsinstallatie, waarin al het houtafval wordt omgezet in warmte voor het hele complex. In tijden waarin verwarming niet noodzakelijk is, worden de afval houtsnippers geperst in blokken voor later gebruik. Door deze investeringen is het voor ons mogelijk om volledig energie-neutraal te produceren !!

Zowel Meubelindustrie Van de Voorde als de BIJNEN Meubelgroep zijn aktief in de interieurbranche, waarbij een breed scala aan binnen- en buitenlandse markten wordt bedient.


Op de foto: vooraan zijn de panelen reeds geplaatst op de achtergrond de frames welke nog op de panelen wachten.
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws bij

naar boven